Platforma Magento a fost lansată în 2008. De atunci și până astăzi, a ajuns să fie considerată una dintre cele mai mari și mai importante platforme de e-commerce la nivel internațional. În acest moment, peste 300.000 de magazine online de succes din toată lumea își desfășoară activitatea pe Magento Open Source sau pe Magento Commerce. Ce sunt acestea și ce ar trebui tu să alegi dintre ele? Află în continuare!
Platforma de e-commerce Magento
Magento este atât de apreciată deoarece este o platformă potrivită atât magazinelor mici, cât și magazinelor online foarte mari, cu operațiuni extinse. Știai că, de exemplu, magazinele online de la Nike, Coca-Cola și Samsung rulează pe versiuni de Magento?
Pentru orice actual sau viitor antreprenor care vrea să desfășoare o activitate de comerț online, Magento este o platformă stabilă, securizată și care oferă toate opțiunile și integrările necesare.
Dacă și tu vrei să alegi această platformă (lucru pe care noi îl recomandăm), va trebui să iei niște decizii. Poate cea mai importantă decizie pe care va trebui să o iei este alegerea între Magento Open Source și Magento Commerce. Care variantă de Magento este mai potrivită pentru tine și pentru afacerea ta?
Dacă te-ai întrebat și tu același lucru, atunci acest articol este perfect pentru tine. Află în continuare care este diferența între Magento Open Source și Magento Commerce și vezi ce ar trebui să alegi!
Informații de bază despre platforma Magento
Magento este la bază o platformă de comerț online open-source dezvoltată în PHP. Practic, este gândită să ofere clienților posibilitatea de a crea rapid un magazin online perfect funcțional, cu design modern, în care orice operațiune de administrare să poată fi realizată cu un click.
Platforma a fost dezvoltată de compania Varien Inc., în 2007, pe framework-ul Zen. Magento oferă în acest moment două versiune: Magento Open Source și Magento Commerce.
Magento Open Source
Inițial, această versiune a fost numită Magento Community Edition, fiind botezată cu numele actual abia în 2017. Practic, este varianta gratuită de Magento.
Această versiune poate fi descărcată și folosită absolut gratuit de oricine. Pentru afacerile online mici sau medii, aceasta este deseori cea mai bună variantă pentru a crea un magazin online funcțional și scalabil, care chiar poate concura cu nume mari din domeniu.
Magento Commerce
Pe de altă parte, Magento Commerce se numea inițial Magento Enterprise Edition. În principiu, această versiune se adresează afacerilor mari și foarte mari. Acestea au nevoie de mai multe funcții și de un suport excelent din partea dezvoltatorilor. Așadar, această versiune este cu plată.
Magento Commerce îți permite să alegi dacă magazinul tău online va fi găzduit local sau în cloud, ceea ce Magento Open Source nu îți permite să alegi.
Ce tehnologii utilizează Magento Open Source și Magento Commerce?
Cele mai importante tehnologii folosite de Magento 2, actuala versiune ce înglobează atât Magento Open Source, cât și Magento commerce, sunt:
- PHP
Magento 2 rulează cu PHP 5.5 sau 5.6 ca opțiuni default, însă poate rula chiar și cu PHP 7 dacă asta îți dorești. Această nouă versiune de PHP are rolul de a ajuta enorm la îmbunătățirea vitezei de încărcare a platformei.
- Zend Framework
Magento 2 utilizează framework-uri precum Zend Framework 1, Zend Framework 2, Symfony etc.
- PSR
Standardele de codare incluse în tehnologia platformei Magento 2 sunt PSR 0, 1, 2, 3 și 4.
Alte tehnologii utilizate de Magento 2 sunt:
- Composer,
- HTML5,
- CSS3,
- JQuery,
- RequireJS,
- Apache,
- Nginx,
- MySQL,
- Twig.
Așadar, Magento 2, în ambele sale versiuni, chiar este o platformă pe care te poți baza.
În continuare, vom face o comparație între Magento Open Source și Magento Commerce, astfel încât decizia ta să fie mult mai ușor de luat!
Comparație între Magento Open Source și Magento Commerce
Vom analiza aceste versiuni în funcție de:
- costuri,
- caracteristici,
- ușurința implementării și instalării,
- adăugarea și managementul produselor,
- performanță,
- administrarea inventarului,
- securitate,
- ușurința de a face marketing,
- suportul tehnic,
- integrarea cu terțe părți,
- scalabilitate.
Să le luăm pe rând:
Costurile implicate de Magento Open Source vs. Magento Commerce
Probabil că principala diferență care te ajută să iei o decizie între cele două variante este costul implicat. Așa cum am spus și mai sus, Magento Open Source este o variantă gratuită, iar Magento Commerce este o variantă care să plătește.
Totuși, chiar e gratuit Magento Open Source? Nu plătești nimic pentru codul sursă și îl poți personaliza cum vrei… dacă te pricepi. Dacă nu ești foarte tehnic, nu te pricepi la codare sau nu ai experiență în folosirea platformei Magento, va trebuie să plătești pentru toate customizările de care vei avea nevoie. Și vei avea nevoie de multe. Mereu. Așadar, nu plătești platforma, dar vei plăti programatori specializați în Magento care să te ajute oricând vei vrea să aduci o mică schimbare sau îmbunătățire magazinului tău.
Totuși, chiar și așa, probabil că afacerile mici și mijlocii vor ieși per ansamblu mai ieftin în final cu versiunea Magento Open Source decât cu versiunea Magento Commerce.
Varianta plătită este destinată companiilor mari și foarte mari care procesează sute, mii și zeci de mii de comenzi și tranzacții zilnic. Costurile versiunii Magento Commerce variază în funcție de găzduirea locală sau găzduirea în cloud:
- Prețurile unui magazin realizat pe Magento Commerce cu găzduire locală pot varia între 20.000 și 120.000 de Euro.
- Prețurile unui magazin realizat pe Magento Commerce cu găzduire în cloud pot varia între 40.000 și 200.000 de Euro.
Cam scump pentru un magazin mic sau mediu ce își propune să vândă doar în România și să aibă câteva zeci de comenzi pe zi, nu-i așa?
Așa e. De aceea, varianta Magento Open Source este perfectă pentru o astfel de afacere mică sau medie. Totuși, costurile de la Magento Commerce nu sunt exagerate. Adevărul este că primești calitate și suport de toți banii, până la ultimul eurocent. Poate nu întâmplător marile branduri internaționale aleg această variantă pentru a construi magazinul lor online.
Caracteristicile Magento Open Source vs. Magento Commerce
Continuăm analiza noastră cu compararea caracteristicilor celor două versiuni de Magento. În timp ce versiunea gratuită îți oferă tot ce ai nevoie la nivel basic, observăm din imaginea de mai jos faptul că Magento Commerce are caracteristici built-in mult mai multe și mai complexe:
Așadar, versiunea Open Source include în mod gratuit:
- procesul de check-out, plată și livrare integrat,
- optimizarea pentru vânzările pe dispozitive mobile,
- posibilitatea de a te extinde dincolo de România cu vânzările,
- administrarea inventarului,
- posibilitatea de a instala noi aplicații utile din Marketplace-ul Magento (acestea sunt contra-cost de obicei),
- opțiunea pentru vizitatori de a cumpăra rapid, instant,
- opțiunea de căutare în site,
- un modul de construcție a paginilor de tip WYSIWYG.
Versiunea Magento Commerce le are pe toate acestea, iar în plus are și:
- blocuri dinamice reutilizabile,
- funcționalitate B2B (business to business, pentru a vinde și afacerilor în cel mai ușor mod, nu doar persoanelor fizice),
- panouri de control cu informații detaliate de business intelligence, pentru a ști în orice moment care este starea afacerii și ce trebuie să faci în continuare,
- soluții avansate de marketing,
- soluții de previzualizare și aranjare a conținutului de tip imagine, video, text,
- opțiuni de loializare a clienților existenți,
- opțiuni de afișare avansată a produselor,
- module de recomandări de produse pentru up-sell și cross-sell,
- modalități de segmentare a clienților pentru remarketare diferențiată,
- opțiuni de live search,
- BOPIS,
- opțiunea de a oferi carduri valorice și vouchere cadou clienților.
După cum spuneam, varianta Magento Commerce chiar merită banii, dacă ai un business mare, stabil, profitabil.
Implementarea și instalarea celor două versiuni
Dacă ne referim la implementarea și instalarea versiunii Magento Open Source, putem spune că un programator bun va realiza un magazin excelent pe această platformă în 6-8 săptămâni, în funcție de complexitatea proiectului.
Pentru a crea un magazin excelent în versiunea plătită Magento Commerce cu toate modulele inserate și implementate, probabil că durata va fi de 14-16 săptămâni.
Așadar, un magazin pe Magento Commerce va fi mai complex, mai performant, dar va dura mai mult pentru a fi creat și te va costa mai mult.
Adăugarea și managementul produselor
În ceea ce privește ușurința și rapiditatea de adăugare și administrare a produselor în magazinul tău Magento, putem observa că:
Magento Open Source are anumite limitări. Ceea ce este normal, având în vedere că este o verisune oferită gratuit. De exemplu, nu poți încărca produse noi în bulk, nu poți automatiza procesul de adăugare a produselor noi. Poți fie să instalezi o extensie externă (deseori contracost) care să te ajute să încarci produsele în bulk sau poți să le adaugi manual, unul câte unul. Dacă ai câteva sute de produse, nu este problematic, însă ce faci dacă ai mii sau zeci de mii de produse de adăugat?
Pe de altă parte, Magento Commerce are o opțiune dinamică de adpugare a produselor noi care include o asociere automatizată de produse pentru up-sell și cross-sell. Astfel, administrarea catalogului de produse va fi foarte ușoară, rapidă și intuitivă. De asemenea, poți face importuri și exporturi ușoare de produse, chiar și în mod programat.
Așadar, în ceea ce privește adăugarea și administrarea produselor, putem spune că versiunea Magento Commerce are niște avantaje clare, care fac, încă o dată, ca acel cost de construcție a magazinului să merite.
Dacă nu ai multe produse de administrat, te vei descurca ușor și cu versiunea Magento Open Source, nu-ți face griji.
Performanța Magento Open Source vs. Magento Commerce
Bineînțeles, Magento Commerce include anumite optimizări de performanță care fac ca paginile magazinului să se încarce foarte rapid. Versiunea plătită include în plus față de cea gratuită posibilitatea de a lucra cu mai multe baze de date în același timp, oferă caching pentru toată pagina și check-out extrem de rapid.
Dacă facem o comparație cu Magento Open Source, vom vedea că, practic, fiecare pagină se va încărca cu aproximativ 2 secunde mai repede. Nu pare mult, însă de fapt această diferență este enormă, iar o viteză bună de încărcare a site-ului oferă un ranking mai bun pe Google.
Așadar, fiind o variantă plătită, nu este de mirare că Magento Commerce câștigă detașat la capitolul performanță.
Administrarea inventarului în Magento Open Source vs. Magento Commerce
Magento Commerce are în plus față de Magento Open Source o serie de opțiuni de segmentare a inventarului de produse, astfel încât anumitor clienți să afișezi doar anumite produse. Acest lucru te ajută să crești rata de conversie a vânzărilor online. Cum ar fi ca ție să îți apară doar produse de care ești cu adevărat interesat și nu produse la întâmplare? Cresc șansele să faci o achiziție, nu? Dar cum ar fi ca vizitatorilor de pe site-ul tău să le apară doar produse de care sunt ei interesați, în funcție de interesele lor și de categoria din care fac parte? Aceasta este magia creșterii ratei de conversie oferită de Magento Commerce!
De asemenea, Magento Commerce te ajută să administrezi ușor și rapid inventare enorme de produse, chiar și de peste 20.000 de produse. Versiunea plătită face ca lucrul cu cantități mari de date să pară o joacă de copii.
Acestea, împreună cu alte caracteristici de automatizare a proceselor incluse în versiunea Magento Commerce, face ca plata pentru aceasta să merite.
Desigur, dacă nu ai foarte multe produse, poți foarte bine să te descurci și cu Magento Open Source, doar că va trebui să faci totul manual, fără automatizări.
Securitatea versiunii Magento Open Source vs. Magento Commerce
Acesta este un punct sensibil pentru mulți antreprenori actuali sau în devenire. Știm cu toții de vulnerabilitățile de securitate ale platformelor de tipul WordPress și inevitabil ne întrebăm: oare Magento e la fel de vulnerabilă?
Răspunsul nostru este că Magento, chiar și în varianta gratuită, este o platformă mult mai sigură și mai puțin vulenrabilă decât WordPress. De departe.
În plus față de versiunea gratuită, Magento Commerce include și un certificat PA-DSS care face ca toate plățile online efectuate pe site-ul tău să fie ultra-securizate.
De asemenea, având la dispoziție suport tehnic non-stop, beneficiezi de ajutor specializat rapid chiar și în cazul puțin probabil al unui atac la securitatea site-ului tău.
Bineînțeles, versiunea gratuită nu este la fel de sigură precum cea plătită. Nu are nici PCI Compliance și nici nu beneficiază de tokenizarea datelor de pe card. Totuși, este o platformă sigură. Atât de sigură cât poate fi o versiune gratuită. Cu siguranță, mai sigură decât ar putea fi WordPress vreodată. Totuși, nu strică să ții un ochi pe vulnerabilitățile de securitate ale site-ului tău.
Ușurința de a face marketing în Magento Open Source vs. Magento Commerce
Impactul opțiunilor suplimentare de marketing și targeting ale versiunii Magento commerce o fac să se ridice deasupra versiunii gratuite, bineînțeles. În plus față de cele deja discutate mai sus, mai putem adăuga aici posibilitatea de Geo-targetare a clienților. Astfel, poți arăta clienților din anumite zone doar anumite secțiuni ale inventarului tău de produse.
De asemenea, ai numeroase opțiuni de recuperare a coșurilor de cumpărături abandonate și multe alte tool-uri cu care poți accelera vânzările și poți crește numărul de comenzi zilnice cu un minimum de efort.
Aceste opțiuni nu există ca atare în versiunea gratuită. Totuși, poți suplini o parte din ele cu aplicații specializate cumpărate din Marketplace-ul Magento și implementate corespunzător.
Suportul tehnic oferit de versiunile Magento
Atunci când achiziționezi versiunea plătită Magento Commerce, beneficiezi in prima clipă de suport dedicat 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Orice erori sau dificultăți tehnice întâmpini, echipa de suport te ajută să le rezolvi cu maximă celeritate. Este posibil ca ei să observe anumite anomalii pe site-ul tău și să te anunțe de o problemă pe care tu nici nu știai că o ai. Din punctul nostru de vedere, suportul tehnic oferit de versiunea Magento Commerce este exact așa cum ar trebui să fie: rapid, eficient și corect.
Pe de altă parte, în versiunea Magento Open Source nu beneficiezi de absolut niciun fel de suport tehnic. Ești singur, indiferent că ai o problemă tehnică sau una urgentă de securitate. Desigur, sunt forumuri cu o comunitate formată din specialiști în Magento care oferă sfaturi gratuit celor care pun întrebări, însă cât de rapid vor veni aceste sfaturi? Și cât de mult te poți baza pe ele să te ajute? În principiu, noi recomandăm să ai un contract cu un programator specializat în Magento care să te ajute în cazul unei urgențe tehnice sau de securitate. După cum spuneam, versiunea Open Source este gratuită, dar implică anumite costuri pe care nu le intuiești de la început.
Integrarea cu terțe părți
Un magazin online eficient are nevoie de integrare cu sistemele altor companii pentru a crea un ecosistem business perfect funcțional. De exemplu, magazinul tău online va avea nevoie de integrare cu:
- un procesator de plăți online,
- un program de facturare, pentru a emite facturi cu un singr click, nu manual,
- o firmă de curierat, pentru a emite AWB-uri cu un singur click, nu manual,
- Google Analytics,
- un program de live chat cu clienții pe site,
- un software pentru automatizarea emailurilor comerciale,
- Social Media etc.
Ei bine, nu o să îți vină să crezi, dar aici Magento Open Source câștigă detașat! Oferă toate integrările pe care le oferă și versiunea plătită, însă gratuit, bineînțeles! Există o gamă foarte extinsă de terțe părți de interes pentru tine care au compatibilitate maximă cu versiunile Magento.
Așadar, vei putea administra magazinul tău online exact așa cum îți dorești, cu un click, atât în versiunea Magento Open Source, cât și în versiunea Magento Commerce!
Scalabilitatea magazinelor realizate pe Magento Open Source vs. Magento Commerce
În final, am ajuns să analizăm și factorul de scalabilitate al magazinelor realizate pe Magento Open Source comparativ cu cele realizate pe Magento Commerce.
Atunci când alegi o platformă pentru afacerea ta online, scalabilitatea este factorul de bază pe care îl iei în calcul. Platforma te poate susține acum cât ești mic, dar te va putea susține și în timp, când vei crește? Îți va putea oferi tot ce ai nevoie pentru a-ți crește magazinul online?
Magento este recunoscută, de fapt, ca fiind cea mai ușor scalabilă platformă de ecommerce din câte există. Așadar, poți avea pe Magento atât un magazin cu 5 produse, cât și unul cu 50.000 de produse, la fel de ușor.
Din punctul de vedere al scalabilității, Magento nu îți poate ridica niciun fel de probleme. Nici în versiunea plătită, nici în cea gratuită.
Bineînțeles, prin faptul că poate gestiona mai multe baze de date în același timp, Magento Commerce este superioară: poate administra fluxuri crescute de trafic și procese rapide de creștere mai ușor decât Magento Open Source. Totuși, din punctul nostru de vedere, ambele versiuni pot susține un magazin aflat în dezvoltate accelerată, fără niciun fel de probleme.
Așadar, ce alegi?
Am analizat în detaliu cele două versiuni de Magento: Open Source și Commerce. Am stabilit care sunt punctele forte ale versiunii plătite în comparație cu versiunea gratuită.
Adevărul este că cele două versiuni se adresează unor categorii diferite de business-uri. Chiar și dacă ți-ai permite, noi nu am recomanda să alegi Magento Commerce pentru un magazin mic, la început de drum. Sfatul nostru ar fi să testezi întâi piața și produsele cu un magazin realizat pe Magento Open Source. Dacă vei avea succes și plănuiești să te extinzi (să adaugi noi și noi produse, să investești în marketing pentru a atrage mai mult trafic etc.), atunci poți trece pe parcurs la Magento Commerce. De ce însă ai începe cu o astfel de variantă plătită? Dacă pe parcurs vei constata că de fapt produsele tale nu se vând chiar cum ai sperat și magazinul tău nu crește într-un ritm accelerat?
Pe de altă parte, pentru afacerile deja testate și validate, stabile, cu vechime în piață, cu un număr mare de produs și cu trafic crescut, recomandăm trecerea în online cu Magento Commerce direct. În acest fel, vei avea la îndemână instrumente utile pentru administrarea portofoliului de produse și clienți. Vei avea suport tehnic dedicat. Te poți extinde ușor în alte țări și chiar pe alte continente dacă asta îți dorești. Îți vei recupera investiția într-un timp rezonabil.
Contează ce hosting aleg pentru magazinul meu Magento?
Sperăm că acest articol ți-a oferit o perspectivă mai amplă asupra platformei Magento. În acest moment, ar trebui să poți lua o decizi informată pentru magazinul tău online. Cu siguranță, acum știi dacă este mai bine pentru tine și pentru afacerea ta să alegi Magento Open Source sau Magento Commerce.
Mai ai de luat încă o decizie importantă: ce hosting să alegi pentru Magento? Această decizie va fi la fel de importantă ca alegerea versiunii de Magento. De ce? Pentru că un hosting bun te poate ajuta să atingi potențialul maxim al afacerii tale. Un hosting bun:
- te ajută enorm la SEO,
- face ca site-ul tău să rankeze cât mai sus în Google,
- oferă vizitatorilor o experiență bună în magazinul tău,
- se asigură că site-ul tău este în orice moment funcțional și gata pentru a fi utilizat,
- oferă un nivel avansat de securitate pentru tine, dar și pentru clienții tăi,
- execută back-up-uri automate ale site-ului, astfel încât să poți recupera toate datele în cazul unei probleme tehnice sau de securitate,
- îți oferă suport calitativ în cazul oricărei probleme tehnice, la orice oră din zi și din noapte.
Pe de altă parte, un serviciu prost de hosting:
- nu te ajută să rankezi organic în Google, astfel încât vei fi dependent doar de marketingul plătit pentru afacerea ta,
- oferă vizitatorilor un site care se încarcă greoi, astfel încât vei pierde un segment mare de trafic pentru care tu ai plătit ca să îl atragi pe site,
- nu îți asigură funcționarea perfectă a site-ului în orice moment, astfel încât vei pierde clienți și comenzi,
- nu îți oferă securitate, iar clienții tăi nu vor avea ăncredere să cumpere de la tine,
- nu îți asigură protecția site-ului, nici suport tehnic adecvat.
Așadar, după cum vezi, serviciul de hosting pentru Magento este unul dintre partenerii tăi care te pot duce spre succes sau spre faliment.
Contează ce hosting alegi pentru magazinul tău Magento? Da! Indiferent dacă alegi Magento Open Source sau Magento Commerce, hostingul poate face diferența între succes sau eșec.
Ce hosting să aleg pentru magazinul meu Magento?
În primul rând, ar trebui să ai în vedere faptul că software-ul Magento are nevoie de spațiu suficient pentru a rula. Iar acest spațiu nu este redus, ci chiar ai nevoie de resurse. În orice caz, ai nevoie de resurse mult mai multe decât dacă ai administra un magazin online creat în WordPress, de exemplu. De aceea, este foarte posibil ca o găzduire de tip shared să nu te ajute deloc. Noi nu recomandăm o găzduire shared pentru magazinele realizate pe Magento.
În al doilea rând, ar trebui să ai în vedere că un hosting bun pentru Magento ar trebui să îți ofere:
- securitate avansată,
- viteză foarte bună,
- compatibilitate maximă cu software-ul Magento (nu toate serviciile de hosting au această compatibilitate),
- un suport tehnic foarte bun, în cazul în care întâmpini erori, probleme sau dificultăți.
Noi credem că nu orice serviciu de hosting este potrivit pentru un magazin ce rulează pe Magento, indiferent câte resurse îți promitem. Recomandarea noastră este să alegi un pachet de hosting special creat și gândit pentru necesitățile unui magazin online realizat pe această platformă. Doar în acest mod, vei pune în valoare cu adevărat performanțele oferite de Magento și vei avea un site cu viteză rapidă de încărcare, perfect funcțional, scalabil și demn de pagina 1 în Google.
Cum alegi cel mai bun pachet de găzduire pentru Magento? Citește în continuare!
Pachete de hosting speciale pentru Magento de la Sonik.ro
Noi, la Sonik.ro, avem experiență extinsă în lucrul cu platforma Magento. De aceea, știm exact ce necesități de hosting are un magazin online realizat pe această platformă. Astfel, am putut să concepem o serie de pachete de hosting speciale pentru Magento, care să îți asigure 100% toate resursele de care ai nevoie. Alegând un astfel de pachet, ai compatibilitate absolută, securitate și viteză la nivel profesional și posibilitatea de scalare a magazinului practic nelimitată.
Pachetele noastre de hosting pentru Magento sunt:
Pachetul Starter
Acest pachet este ideal pentru magazinele realizate pe Magento Open Source, aflate la început de drum. Dacă ai până în 50 de produse, însă îți dorești lățime de bandă nelimitată, astfel încât site-ul tău să fie rapid ca fulgerul, aceasta este o opțiune foarte bună pentru tine. Costul este de mai puțin de 25 de Euro pe lună, fiind extrem de accesibil pentru magazinele mici, foarte mici sau medii.
Pachetul Enthusiast
Dacă magazinul tău realizat pe Magento este ceva mai mare sau a crescut deja în timp și ai ajuns la o medie de 150 de produse, atunci pachetul de hosting special pentru Magento numit Enthusiast este perfect pentru tine. În plus față de pachetul Starter, ai posibilitatea de a lucra cu mai multe baze de date și ai SSL gratuit pentru securitate fără griji! Acest pachet are un cost lunar de sub 50 de Euro.
Pachetul Professional
Acest pachet este opțiunea cea mai des aleasă atât de către clienții cu Magent Open Source, cât și de clienții cu Magento Commerce. De ce? Pentru că acest pachet de hosting pentru Magento este foarte practic. Reprezintă echilibrul perfect între preț bun și performanță profesională.
Este ideal pentru afacerile stabile, consacrate, care au nevoie de viteză și performanță ultra. Susține cu succes până la 500 de produse. Primești două domenii găzduibile. Poți lucra cu 15 baze de date MySQL în același timp.
De asemenea, primești SSL gratuit, server VPS dedicat și posibilitatea de plăți online.
Costul acestui pachet este de sub 80 de Euro pe lună. După cum spuneam, este alegerea perfectă pentru a beneficia de un raport maxim preț-calitate!
Pachetul Ultimate
Pachetul de hosting special pentru Magento numit Ultimate este dedicat magazinelor online complexe, cu multe produse și trafic mare. Practic, cu acest pachet gestionezi fără probleme un număr nelimitat de produse. Ai 4 domenii găzduibile și poți lucra cu 20 de baze de date MySQL în același timp.
Beneficiezi de SSL gratuit, server VPS dedicat, posibilitatea de plăți online și ai mentenanță inclusă. Astfel, tu te poți ocupa liniștit doar de creșterea afacerii tale!
Acest pachet are un cost de doar aproximativ 135 de Euro pe lună. De aceea, nu ne mirăm că majoritatea magazinelor mari realizate pe Magento ne aleg serviciile!
Așadar, vrei un magazin pe Magento? Alege înțelept versiunea platformei, dar și tipul de găzduire pentru Magento!
One Response